Tasapainoskootterin ajo-ohjeet

Joissain tasapainoskoottereissa on erillinen ohjelma aloitteleville kuskeille. Tämä niin sanottu harjoitteluohjelma kannattaa kytkeä päälle, mikäli olet harjoittelemassa hoverboardin käyttöä. Lisätietoja mahdollisesta harjoitteluohjelmasta löydät oman tasapainoskootterisi käyttöohjeista. Useissa laitteissa harjoitteluohjelma kytketään päälle, painamalla laitteen käynnistysnappia kaksi kertaa yhden painalluksen sijasta.

Tyhjä parkkipaikka on oiva harjoitusalue

Harjoittelua varten on hyvä siirtyä vapaalle avonaiselle alueelle, jossa on paljon tilaa sinun ja uuden tasapainoskootterisi ympärillä. Esimerkiksi tyhjä parkkipaikka on oiva paikka harjoitella hoverboardilla ajamista. Varmista että lähelläsi ei ole vilkasta liikennettä, jotta et aiheuta harjoittelullasi vaaraa itsellesi tai muille.

Aloita harjoittelu perusteista

Kun olet valmis aloittamaan harjoittelun, aseta tasapainoskootteri tasaiselle alustalle tavoittelemaasi kulkusuuntaan päin. Aseta vahvempi / määräävä jalkasi ensimmäisenä laitteen päälle (määräävän jalkasi voit helposti määritellä esimerkiksi näin: Pyydä ystävääsi tönäisemään sinua kevyesti selästä, jolloin eteen horjahtaessasi korjaat automaattisesti tasapainoasi astumalla toisella jalalla eteenpäin. Jalka jolla astut eteenpäin, on määräävä jalkasi. Voit myös miettiä kummalla jalalla potkaisisit jalkapalloa).

Tasapainoskootterin päälle nouseminen ja sieltä pois tuleminen

Aseta jalka aivan laitteen reunaan, lähelle hoverboardin rengasta (älä kuitenkaan aseta jalkaasi tasapainoskootterin rengasta suojaavan kaaren päälle). Kun ensimmäinen jalka on löytänyt oikean paikkansa, voit nostaa myös toisen jalan laudalle (muista asettaa jalka lähelle rengasta). Kun pääset laudan päälle ensimmäistä kertaa, on todennäköistä että lautasi alkaa liikkua edestakaisin. Tämä on täysin normaalia, sillä tasapainon löytäminen laudan päällä voi olla aluksi haastavaa.

Näin astut tasapainoskootterin päälle

Aseta ensin toinen jalka tasapainoskootterille.

Älä yritä liikkua laudalla heti sen päälle päästyäsi, vaan opettele ensin saavuttamaan tasapaino laudan päällä. Tasapainon löytämisessä auttaa kun katsot horisonttiin, etkä tuijota jalkoihisi. Voit myös pyytää alkuun kaveriasi tueksi, ja harjoitella tasapainon löytymistä tuettuna.

Näin nouset pois tasapainoskootterin päältä turvallisesti

Poistumalla tasapainoskootterin takapuolelle, vältät kaatumisen.

Kun olet oppinut astumaan laudalle ja löytänyt tasapainon, voit harjoitella laudalta pois astumista. Tasapainoskootterin päältä tulee aina poistua laitteen takapuolelle. Looginen poistumistapa voisi olla poistua hoverboardin etupuolelle, mutta näin ei tule koskaan tehdä. Mikäli poistut laudalta etupuolelle saat suurella todennäköisyydellä laudan jaloillesi ja kaadut.

Helpoiten tasapainoskootterin päältä poistuminen tapahtuu siirtämällä varovasti paino määrävälle jalallesi, ja astumalla toisella jalalla pois skootterin päältä. Kun olet saanut toisen jalan turvallisesti maankamaralle, voit helposti siirtää toisenkin jalan pois hoverboardin päältä. Harjoittele tasapainoskootterin päälle nousemista, tasapainonhallintaa ja laudalta poistumista niin kauan, että tunnet hallitsevasi hoverboardia paikalla ollessasi.

Tasapainoskootterilla liikkuminen

Kun hallitset tasapainoskootterin paikalla ollessasi, voit siirtyä ajamisen harjoittelemiseen. Liikkuminen tasapainoskootterilla on yksinkertaista, mutta sen sisäistäminen voi alkuun tuottaa vaikeuksia.

Tasapainoskootterilla liikkuminen

Tasapainoskootterilla liikkuminen on yksinkertaista.

Tasapainoskootteria liikutetaan eteen ja taaksepäin, muuttamalla kehon painopistettä. Kun siis siirrät painopistettä laudan päällä eteenpäin, liikkuu lauta eteenpäin. Sama pätee tietenkin myös taaksepäin liikuttaessa.

Yleisin virhe liikkumista harjoittelevilla on liiallinen nojaaminen. Kun harjoittelet liikkumaan laudalla, siirrä painopistettä erittäin varovasti eteenpäin. Painopistettä ei tarvitse siirtää paljon eteenpäin, jotta lauta saadaan liikkeelle. Nojaaminen saa helposti aikaan kaatumisen.

Tasapainoskootterilla kääntyminen

Kun hallitset eteen ja taaksepäin liikkumisen, voit siirtyä käännöksiin. Kääntyminen hoverboardilla on yksinkertaista. Kääntyessä vastakkaisen puolen varpaita painetaan alaspäin. Käännyttäessä siis vasemmalle, painetaan oikean jalan varpaita alaspäin. Sama pätee toiseen suuntaan. Kääntyminen on helppo omaksua, kun muut laudalla ajamiseen liittyvät seikat ovat hallussa.

Näin käännyt tasapainoskootterilla

Paina kääntyessäsi vastakkaisen jalan varpaita alaspäin.

Kun olet omaksunut kääntymisen, voit harjoitella myös tiukempia käännöksiä. Lautaa voi kääntää erittäin tiukasti, painamalla kääntymispuolen jalan kantapäätä alaspäin samalla kun vastakkaisen jalan varpaat painavat alaspäin. Tällä tavoin voit myös harjoitella pyörimään hoverboardilla paikoillaan ympyrää.

Huolellinen harjoittelu lisää turvallisuutta liikenteessä

Muista harjoitella tasapainoskootterin käyttöä ja hallinta riittävästi, ennenkuin lähdet ajamaan liikenteen sekaan. Käytä harjoitellessasi kypärää ja muita turvavarusteita (suositellaan käytettäväksi myös harjoittelun jälkeen).

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna