Koeajo: Airboard Denver 10" tasapainoskootteri
Ajo-ominaisuudet
Akkukesto
Yleinen laatuvaikutelma
Hinta-laatusuhde
4.6Kokonaispisteet

Alkusanat

Tämän kertaisessa koeajossa on vuorossa Coolstuff verkkokaupan valikoimista löytyvä Airboard Denver 10” tasapainoskootteri. Airboard Denver 10” kantaa allaan nimensä mukaisesti 10 tuuman renkaita, ja sijoittuu näin rengaskokonsa puolesta suurempien tasapainoskootterien segmenttiin. Suurempikokoiset renkaat parantavat tasapainoskoottereiden maasto-ominaisuuksia.

Yleisvaikutelma

Heti ensimmäisenä Airboard Denver 10” pakkausta avatessa mieleen hiipii tasapainoskootterin paino. Odotukset ovat, että laite on painavampi kuin pienemmät kolleegansa. Aiemmin koeajamamme E-Drift R8 Hoverboard 8” oli kahdeksan tuuman renkaistaan huolimatta inhimillisen painoinen, joten tuskin Airboard Denver 10” tuottaa suurta yllätystä painon suhteen. Toimituksen ”epävirallisen virallisen” henkilövaaka punnituksen tulos on 14,5kg. Fyysisesti suurempi laite on siis odotusten mukaisesti saanut muutaman lisäkilon, mutta pysyy edelleen mukana kannettavan rajoissa. Airboard Denver 10” tasapainoskootteri on muotoilultaan elegantti, ja eroaa mukavasti massasta pyöristettyine linjoineen. Valmistusmateriaalina on kiiltomuovi jota on käytetty lähes jokaisen tasapainoskootterin päällysmateriaalina. Edelleen odotamme mattapintaisten materiaalien yleistymistä tasapainoskoottereissa. Testissä olevan laitteen väritys on valko-musta joka sopii mielestämme tälle mallille erittäin hyvin. Myyntipakkaus sisältää laitteen lisäksi laturin sekä suomenkielisen käyttöohjeen.

Valmistusmateriaalit

Airboard Denver 10” kiiltävä pintamateriaali on jämäkästi muotoiltu ja laadukkaan oloinen. Ikävä kyllä kiiltäväpintaiset muovipinnat ovat herkkiä naarmuuntumiselle. Laitteen viimeistely on tämän hintaluokan laitteelle ensiluokkaista. Mikään laitteen materiaaleissa ja ulkonäössä ei viittaa laitteen kuuluvan alemman hintaluokan tuotekategoriaan. Laitteen alta löytyvät 10” ilmatäytteiset kumirenkaat antavat laitteelle kaivattua kokoa ja ryhtiä, joka saa laitteen näyttämään vakavasti otettavalta kulkuvälineeltä.

Turvallisuus

Airboard Denver 10” hoverboard on varustettu kahdella sinisellä eteenpäin osoittavalla LED-valolla. LED-valot erottuvat hyvin kirkkaassa päivänvalossakin ja auttavat muita liikkujia havaitsemaan tasapainoskootterin. LED-valot ovat hyviä lisävarusteita tasapainoskoottereissa. Laitteen moottorin ollessa hiirenhiljainen, on kaikki huomiota herättävä turvallisuusnäkökulmasta katsottuna tervetullutta. Airboard Denver 10” laturi on varustettu normaalilla automaattisella virrankatkaisulla, joka ehkäisee ylilatauksen aiheuttama tulipaloriskiä. Emme kuitenkaan koskaan suosittele jättämään tasapainoskootteria latautumaan ilman valvontaa.

Ajokokemus

Perinteisessä kaupunkiajossa Airboard Denver 10” tarjosi äärimmäisen tasaisen kyydin 85 kiloisen kuljettajan käytössä. Tasapainoskootteri on varustettu kahdella 350W sähkömoottorilla, jotka tarjoavat riittävästi tehoa ketterään liikkumiseen. Sähkömoottorit vastasivat käskytykseen nopeasti ja kiihdyttivät laudan hetkessä maksiminopeuteen. Myyjän ilmoittama huippunopeus 15km/h saavutettiin jokaisessa tutkaan tehdyssä testikiihdytyksessä. 10-tuuman renkaat tarjosivat erittäin tasaisen ajokokemuksen myös epätasaisella alustalla. Pienet kynnykset, soratiet ja nurmikon ylitykset eivät tuottaneet laitteelle pienintäkään ongelmaa. Mikäli ajoympäristössäsi on paljon edellämainittuja, suosittelemme ehdottomasti valitsemaan 10” renkailla varustetun tasapainoskootterin. Testiajossa normaaleissa kaupunkiolosuhteissa, saimme yhdellä latauksella ajettua 14 kilometriä mikä on hieman vähemmän kuin myyjän ilmoittama toimintasäde (15km). Akun lataus tyhjästä täyteen kesti hieman alle kolme tuntia, mikä on linjassa myyjän ilmoittamaan noin kolmeen tuntiin.

Loppusanat

Airboard Denver 10” on hinta-laatusuhteltaan markkinoiden kärkipään laitteita. 10-tuuman renkailla varustetuista malleista Airboard Denver lienee tämän hetken parhaita valintoja hinta-laatusuhdetta tarkasteltaessa. Tasapainoskootterin tarjoushinta kirjoitushetkellä Coolstuff verkkokaupassa on 269,90€ joka on mielestämme niin sanottu ”nobrainer” eli järkyttävän hyvä diili. Laitteen normaalihinta (429,90€) on mielestämme myös täysin oikeutettu laitteen ominaisuuksia ja laatua tarkasteltaessa. Mikäli olet ajelemassa tasapainoskootterillasi sorateillä, etsit mahdollisimman mukavaa ajokokemusta tai haluat hieman aikuismaisemman näköisen laitteen jalkojesi alle, on Airboard Denver 10” loistava valinta!

Hyvää:

Hinta-Laatusuhde

Tehokas moottori

 

Parannettavaa:

Helposti naarmuuntuvat materiaalit

 

Myyjän ilmoittamat tuotetiedot:

  • Mitat: 66x27x27cm
  • Kantavuus: 120kg
  • Paino: 14,5kg
  • Moottori: 2x 350W
  • Akku: Samsung Li-ion: 36V, 44000mAh
  • Latausaika: noin 180min
  • Latausjännite: 120-240V
  • Huippunopeus: 15km/h
  • Renkaan halkaisija: 10”
  • Nousukulma: 15 astetta

Klikkaa tästä ostaaksesi Airboard Denver 10″ tasapainoskootterin!

Liittyvät artikkelit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.