Koeajo: Avionboard tasapainoskootteri
Ajo-ominaisuudet
Akkukesto
Yleinen laatuvaikutelma
Hinta-laatusuhde
3.2Kokonaispisteet

Alkusanat

Tämän kertaisessa koeajossa pureudumme paljon huomiota herättäneeseen Avionboard tasapainoskootteriin. Avionboard on tullut tunnetuksi tyylikkäistä esittelyvdeoistaan, sekä Suomen eturivin artistien valitsemana hoverboardina. Avionboard onkin bongattu muuan muassa Mikael Gabrielin, Robinin sekä Isac Elliotin kaltaisten artistien jalkojen alta. Löytyykö tämän 6,5” renkailla varustetun, ja taitavasti brändätyn tuotteen takaa jotain erityistä joka oikeuttaa laitteen 599,00€ hintalapun? Siitä lähdimme ottamaan selvää.

Avionboardin yleisvaikutelma

Avionboardin pakkauksesta poistaessamme, ensivaikutelma ei juurikaan eronnut niin sanotusta sekatavaramarketin perusmallista. Avionboardin tyylikäs logo luo laitteelle hieman persoonallista lookkia, mutta muutoin laitteen viimeistely ja materiaalit ovat peruslaatua. Laitteen paino on 6,5-tuuman renkailla varustetulle mallille ominainen noin 10kg. Muotoilultaan Avionboard on hillitty ja jakaa ulkonäkönsä useiden muiden, niin sanotusti ”merkittömien” tasapainoskootterien kanssa. Testissämme oleva malli on valkoinen kiiltävästä muovista valmistettu Avionboard, joka on varustettu sinisillä LED-valoilla. Laitteen pakkauksesta löytyi tasapainoskootterin lisäksi ainoastaan laitteen laturi. Laitteen käyttöohje toimitettiin sähköisesti sähköpostilla.

Valmistusmateriaalit

Avionboardin kuori on valmistettu kiiltävästä kovamuovista. Kiiltävä kovamuovinen pinta on äärimmäisen herkkä naarmuille, jo koeajomme aikana saimme pintaan aikaiseksi muutamia näkyviä naarmuja. Laudan pintamateriaalien viimeistely on laadukkaan oloinen, ja suurempia virheitä saumakohdissa ei ole havaittavissa. Kiiltävä kovamuovi ei valmistusmateriaalina kuulu suosikkeihimme, mutta se tuntuu olevan tasapainoskootterien keskuudessa enemmän sääntö kuin poikkeus. Avionboardin 6,5-tuuman kumipäällysteiset renkaat ovat samaa sarjaa satojen eri tasapainoskootterien kanssa.

Turvallisuus

Avionboardin LED-valot ovat kirkkaat ja tarjoavat hyvää näkyvyyttä liikenteen seassa liikuttaessa. Laitteen laturi on varustettu automaattisella virrankatkaisulla joka estää akun ylilatautumisen. Laitetta ei kuitenkaan kannata jättää lataukseen valvomatta, tai roikottaa laturin päässä akun ollessa täynnä.

Lisävarusteet

Avionboard ei sisällä minkäänlaisia lisävarusteita. Laitteeseen sopii lähes mikä tahansa 6,5” tasapainoskootterille tarkoitettu kantolaukku. Kantolaukku on yksi tasapainoskootterin järkevimpiä lisävarusteita, sillä laite on melko raskas kantaa kädessä pidempiä matkoja.

Ajokokemus

Avionboardit ajo-ominaisuuksissa ei ole moittimista. 85 kiloisen kuljettajan alla laite vastasi liikkeisiin vaivattomasti, ja kiihtyi huippunopeuteen nopeasti. Suoritimme laitteella useita nopeusmittauksia, mutta emme valitettavasti saaneet laitetta kulkemaan valmistajan ilmoittamalla huippunopeudella 13km/h. Tutkaan ajettuna Avionboard kipusi kerta toisensa jälkeen 11km/h maksiminopeuteen. 6,5” rengaskoko ei antanut juurikaan armoa epätasaisemmilla alustoilla, tosin pienen nurmikkosiirtymän ylitys ei koitunut Avionboardille esteeksi. Normaaleissa kaupunkiolosuhteissa, laite kuljetti aikuista kuljettajaa 14 kilometriä. Myyjän ilmoittama toimintasäde (25km) perustuu laitteen ajamiseen ilman painoa, eli kyseessä on akun kapasiteetista matemaattisesti laskettu arvo. Akun latausaika tyhjästä täyteen kesti hieman yli kaksi tuntia, mikä on yhteneväinen myyjän ilmoittaman latausajan kanssa (noin kaksi tuntia).

Loppusanat

Avionboard osoittautui testissä niin sanottujen ”merkittömien” tasapainoskoottereiden tasolle. Hinta-laatusuhteeltaan Avionboard laskeutuu keskitason alapuolelle. Samantasoisen laitteen voi hankkia alle puolella hinnalla siitä, mitä Avionboardista joutuu pulittamaan (Artikkelin kirjoitushetkellä Avionboardin tarjoushinta 499,00€). Merkitöntä laitetta ostaessa on syytä selvittää laitteen mahdolliset takuuasiat, Avionboardissa takuu on laitteella 12kk ja akulla 6kk. Laitteen akkuvalmistajasta ei ole tietoa myyjän sivulla, ja akulle myönnetty lyhyt takuuaika pistävät miettimään laitteen komponenttien laatua.

Myyjän verkkosivu: www.avionboard.fi

Hyvää:

 • Hyvin rakennettu brändi

Parannettavaa:

 • Lisävarusteiden puuttuminen
 • Helposti naarmuuntuvat materiaalit
 • Tärkeiden teknisten tietojen uupuminen

Myyjän ilmoittamat tuotetiedot:

 • Takuu 12kk (akku 6kk)
 • Maksimimatka 25km (ilman painoa)
 • Akun latausaika n. 2h
 • Maksiminopeus 13 km/h
 • Suurin kulkukulma on 15°- astetta.
 • Max paino 100kg.
 • Mitat (548mm x 186mm x 178mm).
 • Laudan paino noin 10kg.
 • Litium- akku.

Liittyvät artikkelit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.