Koeajo: E-Drift R8 Hoverboard 8” Tasapainoskootteri
Ajo-ominaisuudet
Akkukesto
Yleinen laatuvaikutelma
Lisävarusteet
Hinta-laatusuhde
4.5Kokonaispisteet

Alkusanat

Tällä kertaa koeajossa on E-Ville.com verkkokaupan tuotevalikoimassa oleva E-Drift R8 Hoverboard 8” tasapainoskootteri. E-Drift R8 asettuu pyöräkokonsa puolesta pienten tasapainoskoottereiden keskiluokkaan. Keskikokoiset 8-tuuman renkaat auttavat tasapainolautaa kiipeämään pienten esteiden yli ketterämmin kuin 6,5-tuuman renkailla varustetut mallit.

Yleisvaikutelma

E-Drift R8 Hoverboard 8” on pakattu tavanomaiseen pahviseen tuotepakkaukseen josta selviää tasapainoskootterin malli, sekä tieto siitä että laitteessa on Bluetooth-valmius musiikin soittamiseksi sisäänrakennettujen kaiuttimien kautta. Heti tasapainoskootterin pakkauksesta poistaessa kiinnittyy huomio sen painoon. Oletuksena oli että suuremmilla pyörillä ja kaiuttimilla varustettu skootteri olisi pienempiä lajitovereitaan huomattavasti painavampi, mutta yllättäen laitteen paino (11kg) on melkolailla identtinen aiemmin kokeilemiemme 6,5-tuuman mallien kanssa. Futuristisesti muotoiltu E-Drift R8 tuo etäisesti mieleen Transformers elokuvan hahmot ja muodot. E-Drift R8 on tasapainoskoottereille ominaisesti valmistettu kiiltävästä muovista. Testissä oleva tasapainoskootterimme on väritykseltään puna / musta, ja rohkeasta muotoilustaan huolimatta melko hillityn näköinen menopeli. Renkaiden päällä olevat led-nauhat ovat omiaan tuomaan laitteelle futuristista yleisilmettä. Itse laudan lisäksi pakkauksesta löytyy laitteen laturi, suomenkielinen käyttöohje sekä pienikokoinen kaukosäädinavaimenperä.

Valmistusmateriaalit

Kuten edellä mainitsimme, on laitteen kuori valmistettu kiiltävästä muovista. E-Drift R8 Hoverboardin materiaalien laatu tuntuu melko hyvältä ja viimeistely on onnistunut. Kiiltävät muovimateriaalit eivät herätä samanlaista laaduntuntua kuin mattapintaiset materiaalit, mutta E-Driftin kohdalla kiiltävä materiaali tukee laitteen futuristista yleisilmettä. Kiiltävä muovimateriaali on herkkä naarmuuntumaan ja luultavasti tämäkin malli saa melko nopeasti kosmeettisia vaurioita ottaessaan kosketusta asfaltin kanssa. Tasapainoskootterit on kuitenkin suunniteltu käytettäviksi eikä koriste-esineiksi, joten pienet käytön merkit kuuluvat asiaan. Mikäli laitteen virheetön ulkonäkö tai jälleenmyyntiarvo on sinulle prioriteetti, on E-Villeltä saatavilla laitteille myös suojatarrasettejä hintaan 17,95€. Laitteen 8-tuuman renkaat ovat perinteiset kumipäällysteiset renkaat, jotka ovat kautta linjan samanlaisia kaikissa pienissä tasapainoskoottereissa.

Turvallisuus

E-Drift R8 tasapainoskootterin renkaiden päälle sijoitetut led-nauhat ovat kirkkaat ja erottuvat hyvin lisäten laitteen turvallisuutta ajossa. Tasapainoskootterin moottori on luonnollisesti hiljainen, mutta sisäänrakennetuilla kaiuttimilla musiikkia kuunneltaessa on lautaa vaikea olla kävelytiellä huomaamatta. Laitteen laturi on varustettu toiminnolla, joka tunnistaa ali- ja ylijännitteen ja estää laitteen lataamisen väärällä jännitteellä. Laturin kupariset johtimet, sekä automaattinen virrankatkaisu akun ollessa täynnä, ovat omiaan suojaamaan akkua ja estämään akun vahingoittumisen. Niin ikään suojamekanismit ehkäisevät akun lataamisen tulipalovaaran, tästä huolimatta akkuja ei koskaan kannata jättää latautumaan ilman valvontaa.

Lisävarusteet

E-Drift R8 Hoverboardissa on sisäänrakennetut kaiuttimet joihin oma musiikkisoitin, esimerkiksi älypuhelin voidaan yhdistää Bluetooth yhteyden avulla. Testissämme iPhone 6-puhelimen yhdistäminen Bluetoothin avulla tasapainoskootterin kaiuttimiin onnistui vaivattomasti. Musiikin äänenlaatu oli yllättävän hyvä ja äänenvoimakkuus riittävävän voimakas herättämään jopa liikaakin huomiota laudan käyttäjään. Bluetooth yhteys toimi erittäin hyvin ja pätkimättä laudan lähellä, mutta alkoi häiriintyä siirryttäessä kauemmas laudasta, mikä on Bluetooth yhteydelle ominaista. Laitteen mukana toimitettava kaukosäädin on mukava lisä laudalle. Kaukosäätimellä on mahdollista asettaa tasapainoskootteri virtaa säästävään unitilaan, lukita laite sekä kytkeä laitteen LED-valot pois päältä. Kaukosäätimen kaikki toiminnot toimivat hyvin ja kaukosäätimen toimintasäde oli riittävä normaalissa käytössä ilmeneviin tilanteisiin. Pakkaus ei ikävä kyllä sisällä minkäänlaista kantokassia. Laitteelle on kuitenkin lisävarusteena saatavilla kantokassi E-Villeltä hintaan 19,95€. Kantokassi voi olla hyvä sijoitus laitteen hankkiville, sillä 11kg tasapainoskootteria ei ole mukava kantaa olalla mikäli akku sattuu loppumaan kesken ajelun.

Ajokokemus

Normaalissa kaupunkiajossa E-Drift R8 Hoverboard pärjäsi erinomaisesti 85 kiloisen kuljettajan alla. Laitteen kaksi 350W teholla varustettua moottoria, kuljettivat keskivertoaikuista kivuttomasti. Moottorit vastasivat nopeasti kehonliikkeisiin ja käskyttivät laudan liikkeelle jämäkästi. Valitettavasti testihetkellä käytössämme ei ollut tutkaa, joten emme saaneet tarkasti mitattua laitteen huippunopeutta. Epätieteellinen auton nopeusmittarin avulla toteutettu mittauksemme kuitenkin antoi laitteelle huippunopeudeksi noin 12km/h, joka on myyjän ilmoittama huippunopeus. 8-tuuman renkaat antoivat testiajossa hieman ylimäääristä kiipeämisapua korokkeiden yli, sekä lisävakautta epätasaisella alustalla kuten nurmikolla ja soratiellä ajettaessa. Testiajossa normaaleissa kaupunkiolosuhteissa, saimme yhdellä latauksella ajetuksi 16 kilometriä mikä vastaa myyjän antamaa arviota toimintasäteestä (15-20km). Akun latausaika oli hieman alle kaksi tuntia, mikä on yhteneväinen myyjän ilmoittaman latausajan kanssa (90-120min).

Loppusanat

E-Drift R8 Hoverboard on hinta-laatusuhteeltaan erittäin hyvä laite 8-tuuman renkailla varustettua tasapainoskootteria etsivälle. Laitteen hinta testin kirjoitushetkellä on 269,95€ E-Ville.com verkkokaupassa. Samalla hinnalla on vaikea löytää tällä hetkellä juuri mitään tasapainoskootteria, saati sitten samoilla lisävarusteilla (Bluetooth kaiutin, kaukosäädin) varustettua hoverboardia.

Hyvää:

 • Hinta-Laatusuhde
 • Tehokas moottori
 • Akkukesto
 • Tehokas kaiutin

Parannettavaa:

 • Kantokassin uupuminen pakkauksesta
 • Helposti naarmuuntuvat materiaalit

Myyjän ilmoittamat tuotetiedot:

 • Takuu 12kk
 • Mitat: 31x68x29cm
 • Kantavuus: 120kg
 • Paino: 11kg
 • Moottori: 2x 350W
 • Akku: LG Li-ion: 36V, 44000mAh
 • Latausaika: 90-120min
 • Latausjännite: 120-240V
 • Huippunopeus: 12km/h
 • Renkaan halkaisija: 8”
 • Nousukulma: 15 astetta

 

Syötä alennuskoodi: –> 431996 <– kassalla ja saat ylimääräisen 5% alennuksen!

Klikkaa tästä ostaaksesi E-Drift R8 Hoverboard 8″ tasapainoskootterin!

Liittyvät artikkelit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.